Jungiansk Type-Index (JTI)

Først en lille øvelse: Find et stykke papir og en blyant. Skriv dit navn på papiret.

Hvilken hånd brugte du til at skrive med? Tænkte du over, hvilken hånd du skulle bruge, inden du skrev dit navn? Højst sandsynligt tænkte du ikke over, hvilken hånd du skulle skrive med, men gjorde det helt automatisk.

JTI testen handler om, hvad der falder os mest naturligt – ”ligger lige til højre benet” – når det drejer sig om vores måde at kommunikere, organisere, arbejde, planlægge, opfatte osv på. Testen ser på vores præferencer - de måder vi foretrækker at gøre tingene på.

Tag nu blyanten i den anden hånd og skriv dit navn en gang mere. Hvordan gik det? Måske knap så elegant. Sandsynligvis fordi du ikke er så øvet – du gør det sikkert ikke så tit. Fordi du foretrækker at gøre det på en anden måde.

Vores foretrukne måder at arbejde på er også de måder, vi er mest øvede i. JTI-testen sætter ikke mennesker i bås og siger ikke; ”sådan er du!”, men den siger, at sådan foretrækker du det sandsynligvis. Og måske kaster en sådan test lidt lys over nogle arbejdsopgaver, som du finder vanskelige. Måske er det fordi, de ikke ”ligger til højre-benet”?

JTI-testen kan give ny energi til et team-samarbejde, fordi den sætter ord på den enkeltes foretrukne måde at gribe tingene an på, og på den måde også sætte ord på, hvorfor kollegaerne er så anderledes: Alle er normale – hver på deres måde. Brugt i et team kan en sådan test også af-dramatisere et spændt samarbejde og give anledning til lidt fælles latter.

Gå tilbage til siden om hvad vi ellers tilbyder.

Kurios   |    birgitte@kurios.dk   T. 61627815   |    henrik@kurios.dk   T. 20106624